דרגת קושי
2 / 5

מצרכים

3 בצלים חתוכים לקוביות קטנות
1-2 שיני שום קצוצות
0.5 כוס שמן
כ-3/4 ק"ג בשר בקר (כתף) חתוך לקוביות קטנות
2 כפיות גדושות תערובת ברברה או לפי הטעם
1 כף גדושה רסק עגבניות
2 כוסות מים רותחים
מלח לפי הטעם

אופן ההכנה

1
1. מניחים את הבצל בסיר ומטגנים/מערבבים עד שהוא נהיה שקוף. מוסיפים את השום והשמן, ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהבצל מתרכך. מוסיפים את קוביות הבשר ומטגנים עד שהוא משחים היטב.
2
2. מוסיפים את תערובת הברברה ומערבבים, ממשיכים בערבוב עוד 2 דקות. מוסיפים את רסק העגבניות, את המים ומלח לפי הטעם. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כשעה, תוך כדי ערבוב עדין מאוד כל חצי שעה.
3
3. מגישים עם אינג'ארה טרייה בצד.
4
בגרסה הלא כשרה מכינים את הוואט עם חמאה מזוקקת ומתובלת ומגישים עם יוגורט או גבינת קוטג' בצד.
המתכון נכתב ב-06/01/2006