דרגת קושי
2 / 5
זמן הכנה
25 דקות
זמן עבודה
25 דקות
אגס בנדיקסט, דגים או ירקות מאודים, בעיקר אספרגוס!

מצרכים

175 גרם חמאה מזוקקת
3 חלמונים
כף מיץ לימון
כף מים
0.25 כפית מלח
קורט פלפל לבן

אופן ההכנה

1
1. בקערה מקציפים חלמונים.
2
2. מעבירים את החלמונים לבאן מארי (סיר מיוחד לבישול מעל אדים. ניתן להשתמש בקערה בתוך סיר מים), מוסיפים מים, מלח, פלפל ומיץ לימון ומערבבים עד שנוצרת תערובת אחידה בצבע בהיר.
3
3. מסירים את הסיר מן האש. מוסיפים לתערובת חמאה מזוקקת בהדרגה, תוך כדי הקצפה.
4
4. מגישים מיד, כשהרוטב עדיין חם, כתוספת לדגים, בשר או ירקות.
המתכון נכתב ב-19/11/2024