1
1.צולים את החצילים על גריל או על הגז באש פתוחה (עדיפות לגריל) ומקלפים בעדינות מבלי לפצוע, עם סכין קטנה.
2
2.מכינים וויניגרט ממיץ לימון, שמן אגוזים, מיץ עגבניות מלח ופלפל. חשוב שהויניגרט יהיה בטמפרטורת החדר.
3
4.להגשה: על צלחת אישית מסדרים כל חציל ומשטחים בעזרת מזלג. מוסיפים טחינה בעזרת כף.
4
5.יוצקים ויניגרט אגוזים, מפזרים שקדים קצוצים. מעל הכל מפזרים פטרוזיליה קצוצה, מלח ופלפל.
6
יכולה להיות מנה ראשונה בארוחה קייצית, וכמו כן מנה למזנון אירוח בארוחת ליל שישי.