דרגת קושי
3 / 5

מצרכים

4 חצילים שחורים קטנים נמצאים בשפע כרגע בשווקים
100 גר' טחינה גולמית מאיכות מעולה
מיץ משתי עגבניות טריות
1 כף מיץ לימון
30 גר' שקדים מולבנים קצוצים דק
30 מ"ל שמן אגוזים
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
מלח ים גס
פלפל לבן טחון טרי

אופן ההכנה

1
1.צולים את החצילים על גריל או על הגז באש פתוחה (עדיפות לגריל) ומקלפים בעדינות מבלי לפצוע, עם סכין קטנה.
2
2.מכינים וויניגרט ממיץ לימון, שמן אגוזים, מיץ עגבניות מלח ופלפל. חשוב שהויניגרט יהיה בטמפרטורת החדר.
3
4.להגשה: על צלחת אישית מסדרים כל חציל ומשטחים בעזרת מזלג. מוסיפים טחינה בעזרת כף.
4
5.יוצקים ויניגרט אגוזים, מפזרים שקדים קצוצים. מעל הכל מפזרים פטרוזיליה קצוצה, מלח ופלפל.
5
*הערות:
6
יכולה להיות מנה ראשונה בארוחה קייצית, וכמו כן מנה למזנון אירוח בארוחת ליל שישי.
המתכון נכתב ב-17/10/2006