0.25 כוס (50 גרם) סוכר לבן או חום בהיר או כהה
2 כפות שמן רגיל או 25 גרם חמאה/מרגרינה, מומסת ולא חמה
2 כפות אלכוהול כלשהו- ליקר/ יין אדום/ ברנדי וכו'- מומלץ
250 גרם פירות יבשים מכל הסוגים
250 גרם אגוזים מכל סוג ו/או שקדים
2 תבניות אינגליש-קייק באורך 25-30 ס"מ
כוס אגוזים/שקדים= 100 גרם, כוס פירות יבשים קצוצים= 150 גרם.
1
טעים וקל, וינצל את כל שאריות הפירות היבשים, האגוזים והשקדים שיישארו לכם אחרי החג. אופים אותן כעוגה וחותכים לפרוסות..
2
1.מחממים תנור ל-150 מעלות ומשמנים את התבניות.
3
2.מערבביםבקערה את הקמח והסוכר, מוסיפים את הביצים, השמן/ חמאה/ מרגרינה והאלכוהול ומערבבים.
4
3.חותכים את הפירות היבשים לקוביות ומוסיפים לקערה. מוסיפים את האגוזים/שקדים. מערבבים היטב.
5
4.מחלקים את התערובת בין התבניות ומכניסים לתנור. אופים כ-45 דקות, או עד שהעוגות שחומות ויציבות. מוציאים, מצננים לחלוטין וחותכים לפרוסות בעובי כחצי ס"מ. שומרים בכלי סגור.