1
בסך הכל תפוחי אדמה בתנור, אבל איזו פריזורה! לצורך ההכנה נדרשת תבנית אפיה מתפרקת בקוטר 20-22 ס"מ, ואם אין - תוכלו להכין עוגה נמוכה בתבנית בקוטר 26 ס"מ.
2
1.מחממים תנור ל-220 מעלות ומשמנים היטב תבנית קפיצית.
3
2.פורסים תפוחי אדמה דק-דק בעזרת מנדולינה או מעבד מזון.
4
3.ממיסים שומן אווז או מרגרינה ומתבלים בשום, תימין מלח ופלפל.
5
4.מסדרים שכבות של תפוחי אדמה בצורת מניפה בתחתית התבנית, עם חפיפה של שליש מקוטר כל פרוסה. בין שכבה לשכבה מברישים בשומן מתובל. מכסים בנייר אפיה ומניחים עליו צלחת כבדה או מכסה, שישמשו כמשקולת. אופים כ-45 דקות. עד כאן אפשר להכין הכל מראש.
6
5.סמוך להגשה מסירים את המשקולת ואת נייר האפיה ואופים כחצי שעה, עד שתפוחי האדמה מוכנים לאכילה (איך בודקים? מחדירים מזלג עד לתחתית המאפה). משחררים מהתבנית ומניחים על צלחת הגשה. מגישים מיד ופורסים למנות, כמו עוגה.