דרגת קושי
3 / 5
תמיד כשבא לי להרגיש חם בלב (ושובע בבטן) אני נזכרת במתכון הזה מרק מעולה לחורף קר, אירוח משביע ומזין
מרק מינסטרונה, הגעגועים לאיטליה - מרק מינסטרונה
מרק מינסטרונה, הגעגועים לאיטליה

מצרכים

1 כוס שעועית יבשה, לאחר השריה
1 כוס שעועית ירוקה
7 שיני שום כתושות
1 קישוא ירוק קטן, פרוס לפרוסות כוס תרד או כרוב, קצוץ
1 כוס עגבניות קצוצות כוס גזר, בקוביות קטנות
1 כוס בצל קצוץ
1 כוס גבעולי סלרי קצוצים
חצי כוס עלי פטרוזיליה קצוצים
חצי כפית תערובת עשבי תיבול
1 כוס וחצי מיץ עגבניות
2 כפות שמן זית

אופן ההכנה

1
מעבירים את השעועית לסיר עם ארבע כוסות מים, מכסים ומבשלים שעה על אש בינונית. שומרים על נוזלי הבישול.
2
מטגנים את הירקות בשמן הזית בסיר גדול.
3
מעבדים חצי מכמות השעועית למחית.
4
מוסיפים לסיר הגדול את כל החומרים. מוסיפים שתי כוסות מנוזלי בישול השעועית, וכוס וחצי מים. מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה.
5
מבשלים על סף רתיחה במשך שעה. מוסיפים מים לדילול המרק, בהתאם לצורך.
6
מתבלים במלח ובפלפל בהתאם לטעם.
7
מגישים חם
8
הערות:
9
כדי לקצר את זמן ההכנה ניתן להשתמש בשעועית מקופסת שימורים. ניתן להוסיף למרק גם פתיתי פסטה בצורות שונות.
המתכון נכתב ב-05/12/2024