תמיד כשבא לי להרגיש חם בלב (ושובע בבטן) אני נזכרת במתכון הזה
מרק מעולה לחורף קר, אירוח משביע ומזין
מרק מינסטרונה, הגעגועים לאיטליה
מצרכים
1 כוס שעועית יבשה, לאחר השריה
1 קישוא ירוק קטן, פרוס לפרוסות כוס תרד או כרוב, קצוץ
1 כוס עגבניות קצוצות כוס גזר, בקוביות קטנות
חצי כוס עלי פטרוזיליה קצוצים
חצי כפית תערובת עשבי תיבול
אופן ההכנה
1
מעבירים את השעועית לסיר עם ארבע כוסות מים, מכסים ומבשלים שעה על אש בינונית. שומרים על נוזלי הבישול.
2
מטגנים את הירקות בשמן הזית בסיר גדול.
3
מעבדים חצי מכמות השעועית למחית.
4
מוסיפים לסיר הגדול את כל החומרים. מוסיפים שתי כוסות מנוזלי בישול השעועית, וכוס וחצי מים. מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה.
5
מבשלים על סף רתיחה במשך שעה. מוסיפים מים לדילול המרק, בהתאם לצורך.
6
מתבלים במלח ובפלפל בהתאם לטעם.
9
כדי לקצר את זמן ההכנה ניתן להשתמש בשעועית מקופסת שימורים. ניתן להוסיף למרק גם פתיתי פסטה בצורות שונות.
המתכון נכתב ב-05/12/2024
תגובות על המתכון
נשמח לשמוע אם אהבת את המתכון, ולענות על כל שאלה