דרגת קושי
4 / 5
מרק ירקות תאילנדי שהוא חיבור מושלם לאהבה של בעלי למטבח התאילנדי. המנה הזו מביאה את הטעמים הנפלאים והניחוחות האקזוטיים שהוא כל כך אוהב – מתיבול קוקוס-בוטנים ועד אטריות האורז הנימוחות. עם המתכון הזה, כל ארוחה הופכת לטיול קטן בתאילנד! מרק ירקות תאילנדי עם טעמים אקזוטיים שמביאים את תאילנד הישר לצלחת! המרק משלב ירקות טריים, אטריות אורז, ורוטב עשיר בחמאת בוטנים ותבלינים תאילנדיים. מתאים לארוחה קלה ומרשימה שתשאיר רושם על כולם. תכינו פעם אחת – ותתמכרו!
מרק תאילנדי מבטיחה שתופתעו מהטעם :) - מרק ירקות תאילנדי
מרק תאילנדי מבטיחה שתופתעו מהטעם :)

מצרכים

3/4 כוס גבעולי סלרי חתוכים לפרוסות
3/4 כוס גזר חתוך לרצועות דקות
3/4 כוס פטריות חתוכות לפרוסות
כוס נבטים
1 בצל חתוך לפרוסות
כף חמאת בוטנים
2 יחידות תיבולית בטעם תאילנדי של קנור
0.25 עלי כוסברה קצוצה
0.5 כוס בצל ירוק חתוך לרצועות
כף מרק בטעם עוף (פרווה)
כוס אטריות אורז
שמן לטיגון

אופן ההכנה

1
מחממים שמן בסיר, מוסיפים את הירקות, למעט הכוסברה והבצל הירוק, ומטגנים תוך כדי ערבוב במשך שתי דקות. מוסיפים לסיר את התיבוליות ואת חמאת הבוטנים ומערבבים.
2
מוסיפים חמש כוסות מים, מערבבים ומביאים לרתיחה.
3
מוסיפים את אבקת המרק, מערבבים, ומבשלים כעשרים דקות על אש קטנה.
4
מוסיפים את אטריות האורז, מערבבים, מבשלים כעשר דקות נוספות ומורידים מהאש.
5
מגישים חם, ומפזרים מעל כל צלחת מעט בצל ירוק וכוסברה.
המתכון נכתב ב-29/11/2024