דרגת קושי
3 / 5
זמן הכנה
שעה
זמן עבודה
20 דקות
מרק סלק הוא מנה עשירה, צבעונית ומזינה, עם טעמים חמצמץ-מתוקים שמתערבבים יחד בצורה מושלמת. הסלק והגזר מביאים את צבעי החורף והחום, יחד עם תיבול עשיר של לימון ושמיר שמוסיפים לו חיים. מרק זה הוא בחירה מעולה למי שמחפש אוכל מנחם, בריא ומרענן.
מרק הסלק - ניתן לגרד את המרק וניתן לשים חתיכות, מה שיפה לכם למראית העין - מרק סלק
מרק הסלק - ניתן לגרד את המרק וניתן לשים חתיכות, מה שיפה לכם למראית העין

מצרכים

חצי ק"ג סלק
2 גזרים
3 תפוחי-אדמה
7 כוסות מים
2 עגבניות
חצי כוס בצל ירוק
1 גבעול סלרי
5 ניצני ציפורן
כף מיץ לימון
כפית וחצי מלח
שמיר קצוץ

אופן ההכנה

1
מקלפים את הסלקים, את הגזרים ואת תפוחי-האדמה, גוררים במגררת, ומרתיחים בסיר עם מים. לאחר הרתיחה, מבשלים על אש קטנה כעשרים דקות בסיר מכוסה. בינתיים, קוצצים את העגבניות ואת הבצל הירוק, ופורסים את הסלרי לפרוסות דקות.
2
מוסיפים לסיר את מיץ הלימון, את הציפורן ואת הירקות, מתבלים במלח (אפשר להוסיף גם אבקת מרק) ומבשלים בסיר מכוסה עד לריכוך הירקות.
3
מגישים חם, עם שמיר קצוץ.
המתכון נכתב ב-02/12/2024