1
מחממים את השמן במחבת גדולה ומאדים בו את הבצל. לאחר מספר דקות מוסיפים את הטופו החתוך והשום הכתוש ומערבבים עד שהבצל מזהיב. מוסיפים את העגבניות החתוכות והבזיליקום ומערבבים מספר דקות.
2
מוסיפים את אבקת המרק והפלפל.
3
יוצקים מים לפי מידת הסמיכות הרצויה. טועמים ומתקנים מליחות ותיבול לפי הטעם והסמיכות.
4
אם מקרימים את המרק - מוסיפים את חלב הסויה או ה"ריצ' קפה" ובוחשים על אש נמוכה כחצי דקה.
5
מצננים את המרק ומגישים קר, אפשר עם מעט עלי בזיליקום טריים קצוצים מעל המרק.