דרגת קושי
3 / 5
זמן הכנה
50 דקות
זמן עבודה
15 דקות
המרק הזה משלב את העדשים הירוקות עם הג'ינג'ר הטרי ותפוזים, שמעניקים לו טעמים חמצמצים-מתוקים לצד חום נעים. אני אוהבת לשלב אותו באירועים משפחתיים ובמיוחד בחורף, כשלצידו לחם טרי כמו פוקצ'ה או לחם מחמצת. המרק הזה משלים כל שולחן עם איזון בין טעמים עשירים ורעננים.
מרק עדשים ירוקות בג'ינג'ר ובתפוזים - משביע ומזין - מרק עדשים ירוקות בג'ינג'ר ובתפוזים
מרק עדשים ירוקות בג'ינג'ר ובתפוזים - משביע ומזין

מצרכים

כוס וחצי עדשים ירוקות שרויים במים כ-3 שעות
4 שיני שום
3 כוסות מים
כוס מיץ תפוזים
2 כפיות ג'ינג'ר טרי מגורד
2 כפות שמן זית
תבלינים לפי הטעם

אופן ההכנה

1
מסננים את העדשים, כותשים את השום ומעבירים את כל החומרים, מלבד השמן, לסיר. מבשלים עד לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-15 דקות נוספות.
2
מכבים את האש ומוסיפים את השמן.
3
מגישים חם.
המתכון נכתב ב-02/12/2024