אין כמו מרק תירס חם ביום גשום כדי לחמם את הלב והגוף. המתכון הזה פשוט ומהיר להכנה, ומשלב טעמים עדינים שמתאימים לכל המשפחה, במיוחד לילדים שנהנים מהמרקם הקרמי והטעם המוכר. זהו מרק שאוהבים לחזור אליו שוב ושוב בחורף, כשכל הבית מתאסף סביב השולחן, והגשם בחוץ מזכיר לנו את החמימות שבפנים. מרק שהוא גם קליל וגם מנחם - מושלם ליום סגרירי.
כמות: 4-5 סועדים
מרק תירס שלא רק ילדים אוהבים
מצרכים
בצל גדול
קופסת שימורי תירס (550 גרם)
2 כפות קורנפלור
2 כפות רוטב סויה
כף שטוחה מרק בטעם עוף (פרווה)
שמן לטיגון
בצל ירוק
אופן ההכנה
1
קוצצים את הבצל ומטגנים בסיר עד להזהבה. מוסיפים לסיר את תכולת קופסת התירס (עם הנוזלים) ועוד 3 כוסות מים רותחים.
2
מוסיפים את שאר החומרים ומביאים שוב לרתיחה.
3
מעבירים לבלנדר וטוחנים למשך מספר שניות בלבד, כך שגרגרי התירס נטחנים באופן חלקי.
4
קוצצים דק את הבצל הירוק ומפזרים מעט מעל כל צלחת מרק.