המרק הזה הוא מתכון טבעוני קל וטעים שהכרתי אחרי שהתחתנתי למשפחה צמחונית עם נטייה לטבעונות. זו מנה קלה ומרעננת שמלאה בטעמים טבעיים, בעיקר בזכות השימוש ביוגורט טבעוני וצמחי. מאז שהתעמקתי יותר במטבח הטבעוני, גיליתי עולם עשיר ומגוון של טעמים, והמרק הזה הוא דוגמה מצוינת לאוכל טבעוני שיכול להיות גם טעים וגם בריא. לא רק שזה טוב לגוף, זה גם טוב לכדור הארץ. אני אוהבת להכין אותו כשאני רוצה משהו קליל ובריא שכולם ייהנו ממנו.
מרק יוגורט מושלם לימים חמים
מצרכים
גביע גבינת שמנת טופו (340 גרם)
כוס חלב סויה
2 מלפפונים
2 בצלים ירוקים קצוצים
חצי כוס עלי שמיר קצוצים
3 כפיות שום כתוש
מיץ שנסחט מלימון גדול
חצי כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור
אופן ההכנה
1
מערבבים בקערה את גבינת הטופו עם חלב הסויה. מקלפים את המלפפונים ומגררים בפומפיה. מוסיפים לקערה.