דרגת קושי
1 / 5
זמן הכנה
30 דקות
זמן עבודה
30 דקות
מרק הגזר עם קרם הצימוקים הוא חוויה קולינרית מחממת ומיוחדת. השילוב בין המתיקות הטבעית של הגזר והבטטה לבין תיבול עדין של זעפרן, כמון וקינמון יוצר מרקם חלק וטעם עמוק ומנחם. אך מה שבאמת מייחד את המנה הוא קרם השמנת החמוצה המעושר בצימוקים ספוגים בוויסקי – תוספת מפתיעה שמביאה מימד חדש של מתיקות מעודנת וארומטיות למרק. זהו מתכון אידיאלי לערבים חורפיים או לארוחות חגיגיות, לצד לחם כפרי וסלט רענן. הוא פשוט להכנה אך נראה ומתפרש כמנה מתוחכמת ומרשימה שתשאיר את האורחים נפעמים. המתכון מתאים במיוחד לארוחות חגיגיות כמו ראש השנה או סוכות, וכן לאירוח בשבתות חורפיות, כאשר מחפשים מנה ראשונה מחממת ומרשימה שתשאיר רושם על האורחים.
מרק גזר וקרם צימוקים - מרק גזר עם קרם צימוקים
מרק גזר וקרם צימוקים

מצרכים

50 גרם חמאה, מזוקקת
1 מקל קנמון (חמישה ס"מ בערך)
5 שאלוטים, קצוצים
1 גבעול כרישה, פרוס
3 שיני שום, קצוצות
2 ק"ג גזר, קלוף ופרוס
2 בטטות, קלופות וחתוכות לקוביות
2 ליטר ציר ירקות או ציר עוף
מלח ופלפל לבן
לקרם צימוקים:
50 גרם צימוקים לבנים, מושרים ברבע כוס יין מוסקט לבן מתוק
2 גביעי שמנת חמוצה של פעם
0.5 כפית אבקת זעפרן
0.5 כפית גרגרי כמון קלויים וטחונים במטחנת קפה

אופן ההכנה

1
בסיר גדול ממיסים את החמאה עם מקל קנמון. כשהחמאה נמסה מוציאים את מקל הקנמון ומוסיפים שאלוט וכרישה.
2
מאדים עד לשקיפות ומוסיפים שום לדקה נוספת. מוסיפים גזר, בטטה ונוזלים, ומבשלים עד לריכוך.
3
מעבירים את המרק למעבד מזון וטוחנים למחית חלקה. מחזירים לסיר, מביאים לרתיחה ומתבלים במלח ופלפל לבן.
4
מכינים קרם צימוקים: מסננים את הצימוקים וקוצצים גס. בקערה מערבבים שמנת, זעפרן, כמון וצימוקים.
5
להגשה: יוצקים את המרק לצלחות ומגישים עם כף גדושה של קרם צימוקים.
המתכון נכתב ב-26/12/2024