דרגת קושי
4 / 5
זמן הכנה
שעה
זמן עבודה
שעה
מרק גריסים ופטריות הוא בדיוק מה שאני מחפשת בימי חורף קרים – חמים, סמיך ומלא בניחוחות שמרגישים כמו בית. אני אוהבת להכין את המרק הזה כשיש זמן לשבת ולהירגע, בדרך כלל בסופי שבוע חורפיים. כל הכף מזכירה לי טיולים באירופה, שם נהוג למצוא מרקים כאלה במסעדות קטנות או בתפריטים של מסעדות הרים. הילדים שלי אוהבים לטעום את המרק עם לחם טרי בצד, ואני אוהבת לדעת שאני מכינה משהו שגם טעים וגם מזין לכולם.
כמות: 10 מנות
מרק גריסים ופטריות - מרק גריסים ופטריות
מרק גריסים ופטריות

מצרכים

3 כפות שומן אווז, או שמן
3-2 בצלים קצוצים
2 גזרים, מגוררים בפומפיה
2 שורשי פטרוזיליה, מגוררים בפומפיה
3 גבעולי סלרי, חתוכים לרצועות דקות
1 כפית פפריקה מתוקה
2- 3 וחצי ליטר מרק עוף צח (או מים)
מלח ופלפל שחור, טחון טרי
400 גרם גריסי פנינה, שבושלו כשעה במים עם מלח
250 גרם פטריות שמפיניון, פרוסות

אופן ההכנה

1
בסיר גדול עם שומן אווז מאדים את הבצל עד שמתחיל להזהיב. מוסיפים את הגזר, אחריו שורש הפטרוזיליה והסלרי. מוסיפים את הפפריקה וממשיכים לאדות תוך כדי עירבוב, עוד כמה דקות.
2
מוסיפים את המרק, מתבלים במלח ופלפל, ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הגריסים (כמות הגריסים שתכניסו למרק תיקבע את מידת הסמיכות שלו בהמשך, לשיקולכם) ומחזירים לרתיחה.
3
מוסיפים את הפטריות, טועמים ומשפרים את התיבול, לפי הצורך.
המתכון נכתב ב-23/12/2024