דרגת קושי
4 / 5
זמן הכנה
שעה
זמן עבודה
שעה

מצרכים

לניוקי:
5 תפוחי אדמה בינוניים
6 שיני שום צלויות קצוצות
1 ביצה
כ 21 1 כוסות קמח לבן
לרוטב:
1 כוס שמן זית
1 כוס צנוברים
6 שיני שום, צלויות וקלופות
חופן עלי בזיליקום, קרועים
מלח ופלפל שחור, טחון טרי
50 גרם גבינת פרמז'ן, פיאסה או צפתית קשה, מגוררת

אופן ההכנה

1
1. מכינים את הניוקי: מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם עד שהם רכים. מסננים וקולפים. לפני הקילוף רצוי לייבש את תפוחי האדמה בסיר ללא נוזל או בתנור.
2
2. מגררים על פומפייה דקה את שיני השום יחד עם תפוחי האדמה.
3
3. מוסיפים את הביצה ואת הקמח (בהדרגה), מערבבים ומעבדים מעט ככל האפשר, רק עד שמתקבל בצק נוח לעבודה (עיבוד מועט ככל האפשר יהפוך את הניוקי לאווריריים).
4
4. לוקחים חלק קטן מהבצק ויוצרים ממנו גליל בעובי של אגודל. חותכים בעזרת סכין לגלילים קטנים ושמים על מגש מקומח. כך מכינים את כל הבצק.
5
5. מבשלים את הניוקי בסיר גדול עם הרבה מים רותחים ומעט מלח, עד שהם צפים. בעזרת כף מחוררת מוציאים מהסיר ושומרים בצד.
6
6. לפני ההגשה: מחממים שמן במחבת וקולים בה את הצנוברים. מוסיפים את הניוקי, השום הצלוי והבזיליקום, מתבלים במלח ופלפל ומסירים מהאש. מפזרים גבינה ומגישים מיד.
המתכון נכתב ב-29/10/2006