דרגת קושי
3 / 5
זמן הכנה
שעה
זמן עבודה
שעה

מצרכים

כבד אווז
בקבוק יין פורט מדירה
1 בצל סגול, פרוס לפרוסות
צימוקים כהים
חמאה
תפוחי עץ "גרנד סמיט"
בקבוק קוניאק
מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

1
פורסים את כבד האווז באלכסון לפרוסות בעובי 1.5 ס"מ. מנקים את הנימיות והעורקים. ממליחים ומפלפלים משני הצדדים.
2
מחממים חמאה במחבת ברזל. מטגנים את הכבד קלות משני הצדדים. שופכים לכיור את החמאה והשומן שניגרו במחבת. מחזירים את המחבת לכיריים ומזליפים בזהירות את הקוניאק - מתלקחת להבה ואז מוסיפים את המדירה, בכמות של מצקת מרק.
3
מצמצמים את הפורט. הופכים את הכבד משני צידיו.
4
לריבת בצל: לשטוח את הבצל בתבנית. להוסיף צימוקים וקוביות תפוחי עץ. לפזר קוביות חמאה ולהכניס לתנור עד שמתקבלת מעין קונפיטורה.
5
להגשה: להניח את ריבת הבצל במרכז הצלחת ועליה להניח את פרוסות הכבד ולצקת עליהן את פורט המדירה שצומצם לחציו במחבת.
המתכון נכתב ב-06/01/2006