12 יח' פרגית (שוקיים מפורקות ומנוקות)
1 רימון בשל, מפורק לגרגירים
3 בצלים בינוניים קצוצים דק
חופן עלי פטרוזיליה קצוצים
1 לימון טרי סחוט (או 4 כפות מיץ לימון משומר, אם אין ברירה)
1
מערבבים היטב את חומרי המרינדה (רכז רימונים, סויה, מיץ לימון, שום כתוש, כוסברה). מנקים את הפרגיות ומשרים במקרר למספר שעות (3-4 שעות לפחות).
2
חולטים את העגבניות במים רותחים, מסירים את הקליפה וקוצצים דק.
3
מחממים את שמן הזית במחבת כבדה ורחבה, מוסיפים את הבצל הקצוץ והדבש ומקרמלים עד שהבצל יזהיב קלות. מוסיפים את העגבניות הקצוצות, מבשלים מס' דקות עד להסמכה, מוסיפים את הפרגיות ונוזלי המרינדה ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-10 דקות, עד שהפרגית מוכנה. דקה לפני הסיום מוסיפים חופן גדוש מגרגירי הרימון לתערובת.
4
מומלץ להגיש עם תוספת פחמימתית כלשהי שתספוג גם מהרוטב (קוסקוס / בורגול / פירה תפו"א / אורז לבן) ולקשט בשארית גרגירי הרימון שנותרו ובפטרוזיליה טריה קצוצה.