דרגת קושי
3 / 5
זמן הכנה
30 דקות
זמן עבודה
30 דקות
אין כמו להגיש מרק בתוך כיכר לחם פריך – זו חוויה גם לעין וגם לחיך. זה מזכיר לי את הפעמים הראשונות שגיליתי את הרעיון במסעדות אירופאיות קטנות, במיוחד באזורים מושלגים שבהם החום של המרק והלחם יחד פשוט מחמם את הלב. אני אוהבת להכין את המתכון הזה בעיקר בסופי שבוע חורפיים, כשהמשפחה יושבת יחד, וכל הבית מתמלא בניחוח של בצל מקורמל ויין אדום.
מרק בלחם - מרק בתוך לחם
מרק בלחם

מצרכים

10 בצלים גדולים חתוכים לטבעות
מעט שמן לטיגון
4 ענפי טימין
חצי כוס יין אדום יבש משובח
2 ליטר מים
3 כפות אבקת מרק עוף
3 כפות קמח
מלח ופלפל לתיבול
10 ככרות עגולים של לחם כפרי קטן

אופן ההכנה

1
מחממים את הלחם בתנור שחומם מראש ל- 220 מעלות, עד לקבלת מרקם פריך. מטגנים את הבצל במעט שמן עד שיזהיב.
2
מפזרים על הבצלים את הקמח. מערבבים וממשיכים לטגן במשך שתי דקות נוספות.
3
מתבלים את הבצלים בעלי הטימין, יוצקים על הבצלים את היין ומביאים לרתיחה.
4
מוסיפים את אבקת המרק ומערבבים, ויוצקים את המים ומביאים שוב לרתיחה. מבשלים במשך כשעה על אש קטנה.
5
לפני ההגשה מסירים בעזרת סכין את הכיפה של הלחמים ומרוקנים אותם מתכולתם. לא זורקים את הכיפות, הן משמשות כמכסים!
6
טועמים את המרק ומתבלים במלח ופלפל.
7
יוצקים את המרק ללחמים, מכסים, ומגישים.
המתכון נכתב ב-23/12/2024