דרגת קושי
3 / 5
זמן הכנה
שעה
זמן עבודה
שעה
בכל פעם שמתחיל להתקרר, יש מרק אחד שתמיד נמצא בראש הרשימה שלנו – מרק חומוס איטלקי. מדובר בשילוב בין גרגרי חומוס רכים, ניחוחות של שום ועגבניות, וטעם עמוק שמגיע מהפפריקה והשמן זית. זה מרק שמתחיל כחלום חורפי ומסתיים בחיבוק חמים. לוקח רגעים פשוטים של קיצוץ, טיגון ובישול – ותוך כשעתיים הבית מתמלא בריח שיגרום לכולם להגיע למטבח. המרק הזה לא רק מחמם את הבטן, אלא גם את הלב.
מרק חומוס איטלקי - מרק חומוס איטלקי
מרק חומוס איטלקי

מצרכים

2 כוסות גרגרי חומוס
0.25 כוס שמן זית
2 בצלים, קצוצים דק
6 שיני שום, קצוצות דק
3 עגבניות, קלופות וקצוצות
0.5 כוס פטרוזיליה קצוצה
8-6 כוסות מרק עוף צח (פרווה או בשרי)
מלח, פלפל שחור טחון טרי
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כוס אטריות ביצים דקות ביותר

אופן ההכנה

1
משרים את גרגרי החומוס במים למשך לילה. מסננים.
2
מחממים בסיר את השמן ומאדים את הבצל ובשום במשך 10 דקות. מוסיפים את העגבניות, הפטרוזליה והחומוס, מכסים, ומאדים 10 דקות נוספות.
3
מוסיפים את מרק העוף, מלח, פלפל והפפריקה, ומביאים לרתחיה.
4
עזרת כף גדולה מסירים את הקצף שהצטבר. מכסים, ומבשלים על אש קטנה כשעתיים, עד שהחומוס רך.
5
לפני ההגשה, מוסיפים למרק הרותח את האטריות, ומבשלים 10 דקות. מגישים עם לחם ושום קלוי.
המתכון נכתב ב-18/12/2024