מרק אפונה ונענע הוא אחד המרקים האהובים עליי לשבת לאכול בצהרי יום חורף קריר. המרק הזה בעל מרקם חלק וקרמי, עם טעמים עשירים של ירקות ועם נגיעת המתיקות של האפונה. הנענע המוספת בסוף מביאה טוויסט מרענן שמחמם את הלב. אני אוהבת להגיש אותו עם לחם פריזאי או עם סלט קטן ליד, במיוחד בסופי שבוע או בימי חורף
מרק אפונה בשרי
מצרכים
50 מ"ל שמן זית
1 בצל קטן, קצוץ דק
1 גבעול כרישה קטן, פרוס דק
2 מקלות סלרי, קצוצים
2 שיני שום, כתושות
50 גרם פרוסות בקר, קצוץ
1 ליטר נוזל (ירקות או עוף)
900 גרם אפונה ירוקה (קפואה)
1 כף עלי נענע, קצוצים
מלח ופלפל שחור, גרוס
לקישוט יוגורט טבעוני
אופן ההכנה
1
בסיר מחממים שמן זית ומוסיפים בצל, כרישה, סלרי, שום ורצועות הבקר. מערבבים ומאדים כחמש דקות. מוסיפים נוזל ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה.
2
מוסיפים אפונה קפואה ומבשלים כעשרים דקות נוספות. מוסיפים עלי נענע, טוחנים את המרק ומעבירים דרך מסננת. מתבלים ומצננים.