דרגת קושי
3 / 5
זמן הכנה
2 שעות
זמן עבודה
2 שעות

מצרכים

חומרים ל-6-8 מנות:
1.5 1 ק"ג כתף או שייטל בקר חתוך לקוביות בגודל 3 ס"מ
1 כוס קמח מתובל במלח ופלפל שחור טחון טרי
0.25 כוס שמן זית
2 בצלים חתוכים לטבעות
5 גזרים קלופים חתוכים לעיגולים
8 שיני שום קצוצות
2 כפות חומץ בן יין אדום
400 מ"ל יין אדום יבש
0.25 כוס רוטב מייפל
0.5 צרור פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה

1
1. מגלגלים את הבשר בקמח המתובל ומנערים את העודפים.
2
2. מחממים שמן בסיר כבד. משחימים את הבשר משני הצדדים (בכמה מחזורים), מוצאים בכף מחוררת ושומרים בצד.
3
3. באותו סיר מזהיבים בצל, גזר ושום.
4
4. מחזירים את הבשר לסיר. מוסיפים חומץ, יין, מייפל ופטרוזיליה. מביאים לרתיחה ומבשלים כשעה וחצי עד שעתיים על אש נמוכה, עד שהבשר רך מאוד. לקראת סוף הבישול טועמים ומשפרים תיבול. מגישים עם אורז או פירה.
המתכון נכתב ב-06/01/2006