דרגת קושי
3 / 5
זמן הכנה
שעה
זמן עבודה
שעה

מצרכים

לבצק פריך:
50 גר' חמאה
1 ½ כוסות קמח תופח
1 כף שמנת רגילה
5 כפות מים (כ-1/4 כוס)
חומרים למלית:
125 גר' גבינת ריקוטה 5%
50 גר' גבינה בולגרית מפוררת
50 גר' גבינת קצ'קבל, חתוכה לקוביות קטנות
1 כף צלפים בחומץ
1 ביצה
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
6 לבבות ארטישוק טריים ומבושלים
2 פרוסות סלמון מעושן
תנור מחומם מראש לחום בינוני-גובה (200 מעלות)
תבנית שקעים (רצוי מסיליקון) או תבניות אישיות משומנות

אופן ההכנה

1
1. מכינים בצק חלק מהחומרים לבצק. מרדדים את הבצק וקורצים ממנו 6 עיגולים בקוטר 11 ס"מ. מניחים אותם בתוך השקעים.
2
2. מערבבים את הגבינות עם הצלפים, הביצה, מלח ופלפל.
3
3. מניחים מעט מהמלית בתחתיות הבצק. מניחים מעל לבבות ארטישוק ואחר כך ממלאים בשאר תערובת הגבינות. מגלגלים את פרוסות הסלמון וחותכים כל גלילי ל-3. מניחים באמצע המלית. אופים כ-10 דקות, או עד שהבצק אפוי.
המתכון נכתב ב-30/10/2006