דרגת קושי
4 / 5
זמן הכנה
שעה ו-20 דקות
זמן עבודה
שעה ו-20 דקות

מצרכים

חומרים ל-60 יחידות:
1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה
1 גביע (250 גרם) גבינת קוטג'
200 גרם גבינה צהובה מגוררת
200 גרם חמאה רכה
½ 2 כוסות (350 גרם) קמח תופח
כפית שטוחה מלח
לציפוי:
ביצה טרופה
מעט שומשום

אופן ההכנה

1
1. שמים בקערה את כל חומרי הבצק ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד (אפשר במעבד מזון).
2
2. עוטפים את הבצק בניילון ומאחסנים במקרר 8-12 שעות.
3
3. מחלקים את הבצק הקר ל-5 חלקים שווים.
4
4. על משטח מקומח קלות, מרדדים כל חלק לעלה עגול בקוטר צלחת גדולה.
5
5. בסכין חדה, חותכים כל עלה ל-12 משולשים ומגלגלים כל משולש לסהרון, מהצד הרחב אל הצר.
6
6. מניחים את הסהרונים על נייר אפיה בתבנית שטוחה ומברישים בביצה טרופה.
7
7. זורים מעט שומשום ואופים בחום גבוה 200°, כ-25-30 דקות, עד השחמה.
8
גיוון: אפשר לגלגל בתוך כל סהרון זית מגולען.
המתכון נכתב ב-30/10/2006