דרגת קושי
4 / 5

מצרכים

2 שקיות קוסקוס בינוני אסם
לקציצות הבשר:
600 גרם בשר בקר טחון
בצל גדול מגורר על מגררת גסה
1 תפוח אדמה מגורר על מגררת דקה
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
3 - 4 כפות פירורית אסם
2 ביצים
מלח, פלפל שחור גרוס
פפריקה מתוקה, כמון
0.25 כפית קינמון
שמן לטיגון
לרוטב:
4 כפות שמן זית
1 בצל גדול קצוץ דק
500 גרם אפונה קפואה
0.5 כוס שמיר קצוץ
מלח, פלפל שחור
1 כף מרק תיבול עוף אמיתי אסם

אופן ההכנה

1
1. שמים בקערה את כל מרכיבי הקציצות ומערבבים היטב. צרים קציצות מאורכות ומטגנים בשמן עד שיזהיבו.
2
2. מחממים שמן בסיר בישול רחב , מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שיזהיב. מוסיפים את האפונה ומערבבים. מניחים מעל את הקציצות המטוגנות, מתבלים במלח, פלפל ומרק תיבול עוף, מוסיפים כוס מים ומביאים לרתיחה.
3
3. מבשלים על אש נמוכה 20 דקות, מסירים מהאש ומפזרים מעל את השמיר הקצוץ.
4
4. מכינים את הקוסקוס לפי ההוראות שעל האריזה, עורמים בצלחת מעט קוסקוס ומניחים מעל קציצות בשר ואפונה. מגישים חם.
5
לגיוון: הוסיפו כמה כפות קוסקוס לתערובת בשר טחון והרי לכם קציצות אוריריות ונימוחות בטעם גן-עדן
המתכון נכתב ב-01/11/2006