1
1. הכנת הקציצות: טוחנים את הבשר עם הבצל והשום. סוחטים את החלה וטוחנים (פעולה זו גם מנקה את המטחנה) ומערבבים. מוסיפים ביצה טרופה, קמח, פטרוזיליה ושמיר ומתבלים במלח ופלפל. מערבבים היטב ומשהים כשעה למיצוי הטעם.
2
2. הכנת הרוטב: יוצקים מים רותחים על העגבניות, קולפים אותן וחותכים לקוביות גסות (אם משתמשים בעגבניות טריות). מאדים בשמן את הבצל, עד לקבלת גוון זהוב. מוסיפים את העגבניות ומאדים, עד להתרככות העגבניות. מתבלים בקטשופ, מלח, פלפל, מיץ לימון וסוכר. מערבבים, טועמים ומשפרים את הטעם ומבשלים על להבה נמוכה עוד כ-10 דקות. מצננים מעט את הרוטב ומרסקים במעבד מזון עד לקבלת רוטב חלק.
3
3. מחממים היטב את השמן, צרים כדורים בגודל אחיד ומטגנים לגוון זהוב-חום.
4
4. מבשלים את הספגטי, לפי ההוראות שעל גבי האריזה, ומסננים (אין צורך לשטוף).
5
5. בעוד הפסטה חמה מעבירים מיד לקערה חסינת חום שחוממה מראש. יוצקים את רוטב העגבניות מסביב לפסטה ומניחים את כדורי הבשר.