דרגת קושי
4 / 5

מצרכים

800 גרם פרגית ללא עצמות
5 תפוחי אדמה בינונים חצויים
כוס מים רותחים
לצ'אטני:
100 גרם צמוקים שחורים
100 גרם משמישים מיובשים
100 גרם תאנים מיובשים
50 גרם תמרים אינדים מיובשים
100 גרם אפרסקים מיובשים
5יחידות זנגביל מיובש
כוס סוכר חום
חצי כוס יין
3 ענפי תימין רק עלים
ענף רוזמרין
חצי כוס חומץ בלסמי
מלח
פלפל שחור
0.25 פלפל שאטה (לא חובה)

אופן ההכנה

1
1. שמים בסיר כבד את כל החומרים ומבשלים על אש נמוכה חצי שעה.
2
2. מחממים תנור ל-200 מעלות.
3
3. מניחים את הפרגיות בתבנית עם תפוחי האדמה ויוצקים מעל את הצ'אטני. מוסיפים כוס מים רותחים, מכסים בניר כסף ומכניסים לתנורל-45 דקות.
המתכון נכתב ב-01/11/2006