דרגת קושי
3 / 5
בימות החורף הקרים, יש משהו בלהתפנות עם ספל מרק חמים, שמחבר אותנו למקום המוכר והאהוב – הבית. מרק חומוס ועדשים הוא בדיוק כזה – פשוט, נעים ומזין, כמו חיבוק חמים. כשאני מכינה אותו, אני תמיד חושבת על הרחובות הצרים של ירושלים, על הריחות שממלאים את הבית בימים גשומים. החומוס והעדשים משתלבים עם הירקות ויוצרים מרק קרמי שמחמם את הלב ומחזק את הגוף. כל כף היא לא רק אוכל, אלא תחושת נוחות שמזינה את הגוף והנפש.
כמות: 4 מנות
מרק חומוס ועדשים - מרק חומוס ועדשים
מרק חומוס ועדשים

מצרכים

500 גרם פולי חומוס יבשים
100 גרם עדשים ירוקות
2 בצלים קלופים וקצוצים דק
שליש כוס שמן
2 גזרים, קלופים ופרוסים
1 תפוח אדמה חתוך לקוביות קטנות
1 שורש פטרוזיליה, עם העלים
1 שורש סלרי קטן, קלוף
4 שיני שום שלמות, קלופות
3 כפות רסק עגבניות
1 כף רוטב סויה בסגנון סיני - אסם
8 גבעולי כוסברה (אם רוצים)
2 כפות קמח רגיל
2 כפות מרק תיבול עוף אמיתי - אסם
מלח ופלפל שחור גרוס
7-9 כוסות מים
רוטב צ'ילי חריף

אופן ההכנה

1
משרים את פולי החומוס ואת העדשים בקערה גדולה עם הרבה מים למשך 24 שעות לפני הבישול.
2
מטגנים את הבצלים בשמן עד לגוון חום.
3
מסננים את פולי החומוס והעדשים ומוסיפים אותם לבצלים המטוגנים, יחד עם הגזרים, תפוח האדמה, השורשים, השום, רסק העגבניות, הסויה ועלי הכוסברה.
4
מוסיפים בבחישה את הקמח ומרק התיבול, מתבלים במלח ובפלפל, יוצקים את המים ומביאים לרתיחה. בוחשים.
5
מבשלים על אש נמוכה כשעה וחצי עד שעתיים, או עד שהחומוס רך דיו. מתבלים ברוטב הצ'ילי ומגישים חם
המתכון נכתב ב-10/12/2024