1
1. מכינים את העוגה: בקערה מערבבים קקאו ו-1/2 כוס סוכר, שופכים עליהם את המים החמים. מערבבים היטב ומחכים שהתערובת תתקרר. מוסיפים קורט מלח.
2
2. מפרידים את החלבונים ומקציפים עם 1/2 כוס סוכר לקצף חזק. לאחר שהמים והקקאו התקררו, מוסיפים את ארבעת החלמונים, הקמח, אבקת האפייה והשמן, ומערבבים היטב. מקפלים פנימה את קצף הביצים. אופים כ-40 דקות, או עד שפנים העוגה יבש (בודקים באמצעות קיסם שנועצים במרכזה).
3
3. בינתיים מכינים את הקצפת: מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר הווניל, עד קבלת קצפת יציבה.
4
4. מקררים את העוגה בטמפרטורת החדר, וחוצים לשניים לרוחבה. מורחים את הקצפת בחלק הפנימי, ומכסים בחלק העליון.
5
5. מכינים את הקרם: בסיר אידוי כפול ("ביין מארי") ממיסים שוקולד עם שתי כפות מים. כשהשוקולד נמס מוסיפים לו 200 גרם חמאה + 2 כפיות נס קפה. מערבבים ומכבים את האש.
6
6. מקציפים שתי ביצים שלמות עם 2 כפות סוכר, ושופכים את תערובת השוקולד - חמאה על הקצף. מערבבים ומקררים. כאשר הקרם קר מצפים בו את העוגה.