200 גרם שקדים לבנים, מקולפים ומרוסקים
200 גרם שוקולד מריר מגורר
6 כפות נס קפה (שהוכן מכפית גדושה של נס קפה, מומסת ב - 1/3 כוס מים רותחים)
200 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
1
מחממים תנור ל-160 מעלות.
2
מכינים את העוגה: במיקסר מקציפים את החלמונים עם הסוכר, עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה. בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים לקצף חלק ויציב. מוסיפים לחלמונים, לסירוגין, קצף חלבונים, שקדים ופירורי לחם, ומאחדים את התערובת כולה בתנועות קיפול עדינות. מחלקים את התערובת באופן שווה לשתי קערות. לאחת מהן מוסיפים את השוקולד ומערבבים.
3
משמנים ומקמחים את התבנית, יוצקים, לסרוגין, כף מהתערובת עם השוקולד וכף מהתערובת הלבנה, כך שתיווצר דוגמא שנראית כמו עור נמר. יוצרים כך שכבה נוספת, ודואגים שמעל כל כתם לבן יהיה כתם כהה. אופים בתחתית התנור במשך 50-40 דקות. מקררים את העוגה לאט, בתחילה בתנור סגור, אחר עם דלת פתוחה, ולבסוף - בחוץ.
4
מכינים קרם קפה: בסיר, על להבה מינימלית, או בסיר כפול, מבשלים קפה, אבקת סוכר וחלמונים, תוך עירבוב, עד לקבלת תערובת סמיכה וחלקה, בערך 8-6 דקות. מורידים מהכיריים, מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שהכל נמס.
5
הרכבת העוגה: חותכים את העוגה לרוחב, לשני חלקים. מצפים את החלק הפנימי ב-1/3 מכמות הקרם. מניחים מעל את החלק הנוסף של העוגה ומצפים בשאר הקרם. מקשטים במרציפן, פרחים או עלים, או לפי הדימיון.