דרגת קושי
3 / 5
זמן הכנה
10 דקות
זמן עבודה
10 דקות

מצרכים

תחתית - בצק פריך:
תבנית קפיצית 24 ס"מ
100 גרם חמאה רכה
50 גרם (1/4 כוס) סוכר
1 חלמון
140 גרם (כוס של 200 מיליליטר
מלאה עד סופה) קמח רגיל
1 כפית תמצית וניל
מלית הגבינה:
6 חלבונים
2/3 כוס סוכר
600 גרם גבינה כחושה (0% )
80 גרם (1/3 כוס ) סוכר.
6 חלמונים.
100 גרם (3/4 כוס ) קמח רגיל.
קליפת לימון מגורדת מחצי לימון.
40 גרם (4 כפות מחוקות ) פודינג ווניל לבן ללא צבע.
200 גרם (1 גביע ) שמנת חמוצה.

אופן ההכנה

1
תחתית אפויה:
2
לחמם את התנור ל 170 מעלות צלסיוס.
3
1. מערבבים חמאה וסוכר עד קבלת תערובת אחידה.
4
2. מוסיפים את החלמון והקמח בשני שלבים עם תמצית הווניל
5
3. מכניסים את הבצק למקרר לחצי שעה.
6
4. אחרי חצי שעה משטחים אותו כמו פלסטלינה באצבעות על תחתית תבנית האפייה.
7
5. אופים את התחתית במשך 7 דקות. מוציאים ומקררים.
8
מלית הגבינה ואפיה:
9
1. מקציפים את החלבונים ו-2/3 כוס הסוכר, לקצף יציב ונוקשה.
10
מעבירים לכלי אחר כדי לפנות את קערת המיקסר.
11
2. בקערה שהתפנתה , מערבבים דקה, במהירות איטית, גבינה, סוכר , חלמונים,
12
קמח, גרידת לימון ואינסטנט פודינג.
13
3. מוסיפים שמנת חמוצה ומערבבים דקה.
14
4. מקפלים את הקצף לתערובת הגבינה ומערבבים ,לאט עד שהתערובת אחידה.
15
5. שופכים את התערובת לתבנית עם תחתית הבצק ומבצעים
16
"פטנט שמירת גובה העוגה"
17
6. הפטנט הוא: אופים בחום גבוה (220 מעלות) במשך 15 דקות . מוציאים מן התנור
18
משחררים את העוגה מן הדפנות מסביב ע"י סכין חלקה. משאירים את דלת התנור פתוחה
19
כדי לעזור בקירור התנור.
20
מחזירים לתנור - מורידים את הטמפרטורה ל150 מעלות וממשיכים לאפות שעה ורבע.
21
בגמר האפייה -מוציאים מיד מן התנור. (אחרת תיפגע העסיסיות והנימוחות של העוגה).
22
מקררים למצב פושר - ואוכלים בתיאבון.
23
הערה:
24
אפשר לוותר על התחתית האפויה - העוגה מספיק טובה גם בלעדיה!
המתכון נכתב ב-04/11/2006