דרגת קושי
3 / 5
זמן הכנה
15 דקות
זמן עבודה
15 דקות

מצרכים

170 גרם מקלוני אורז
2 כפות חמאת בוטנים
5 כפות רוטב סויה או תמרינד
1 כף סוכר חום
2 ביצים מקושקשות
6 בצלצלים חתוכים לקוביות
5 שיני שום כבוש כתושות
1/3 כוס חומץ
בוטנים קלופים
ליים סחוט - לפי הטעם

אופן ההכנה

1
מכינים מראש מקלוני אורז - מבשלים, מסננים ומצננים.
2
מערבבים בקערה את חמאת הבוטנים, רוטב הסויה והסוכר.
3
מחממים את הווק, ומקפיצים בו את הבצל והשום (בשלב זה אפשר להוסיף נבטי שעועית) עד שיתחילו להזהיב.
4
אחר כך מוסיפים את האטריות ומטגנים-מערבבים עוד כ-5 דקות.
5
מוסיפים את החומרים שבקערה ואת החומץ ומקפיצים מספר דקות נוספות.
6
לבסוף, מוסיפים את הביצים ואת הבוטנים ומלהיטים את הווק לזמן קצר מאוד.
7
מורידים מהאש ומגישים עם הליים כתוספת בצד.
המתכון נכתב ב-04/11/2006