המרק הזה, מרק רגל תימני, הוא אחת המנות שהיו מעטרות את השולחן אצל השכן התימני שלנו, שתמיד היה מזמין אותנו לארוחות חמימות. השכנים, תמיד מלאים בנדיבות, היו מכינים את המרק בסבלנות במשך שעות, כשהוא מבושל עד שהטעמים התמזגו והתמלאו במרקם עשיר של עצמות וגרגרי חיטה. זה היה יותר מארוחה - זה היה חיבור לשורשים ולתרבות, והיו כל כך הרבה סיפורים סביב השולחן הזה, כשהילדים משחקים בחוץ והמבוגרים יושבים ומדברים על החיים.
המרק הזה הוא לב המטבח התימני – עשוי עם עצמות רגליים של פרה המבושלות לאורך זמן כדי להוציא את כל הטעמים, עם חיטה, תפוחי אדמה, ובצל. הכל מתובל בחוואיג', תערובת תבלינים שמשדרת חמימות ומורכבות.
תמונה
מצרכים
2 ק"ג עצמות רגל, רצוי עם מח עצמות, מנוקות ושטופות היטב
2 ליטר מים
4 בצלים חתוכים לרבעים
8 תפוחי אדמה קלופים חתוכים לרבעים
3 כפות חוואיג' למרק
מלח
פלפל שחור
2 כוסות גרגירי חיטה שלמה שטופים
אופן ההכנה
1
שמים את העצמות בסיר עם המים.
2
מביאים לרתיחה ומבשלים כשעה וחצי, כשמידי פעם מסירים את הקצף מעל פני המרק.