גרוג מלחים הוא משקה חם ואלכוהולי עם היסטוריה עשירה, מבוסס על רום, סוכר, מיץ לימון וקורט קינמון. במקור, הגרוג שימש את יורדי הים של הצי הבריטי כדי לחטא את המים ולספק להם תוספת חמה ומעוררת בלילות הקרים בים. המשקה מוגש לרוב בכוס מתכת או חרס, שמוסיפה לאותנטיות של החוויה, ומומלץ לשתות אותו כשהוא חם.
בואו אספר לכם על חוויה אישית שלי עם בן זוגי, על טיול בפראג עם כוס גרוג ביד בחורף הקר של פראג, תחת קשתות האבן של הכנסיות המפוארות, דוכני הגרוג פזורים ברחובות המרכזיים ומזמינים את העוברים והשבים להיכנס לחום משקה מסורתי ונוסטלגי. הריח המשכר של רום וקינמון נישא באוויר הקר, ומוסיף ניחוח חם ומזמין לרקע הקפוא של העיר. לגימה ראשונה מגרוג חם וחריף מחממת מבפנים, ומפיצה תחושה נעימה בכל הגוף. זהו טעם עמוק ומתובל, שמשאיר זיכרון מתוק ומריר כאחד, שדוחף אותך להמשיך לגלות את הסמטאות והרחובות הייחודיים של פראג. מבטיחה לכם שלוג אחד ואתם תרגישו בדיוק כמוני, אי שם בסמטאות של פראג:)
כמות: הכמות עשויה להספיק לכ-2 מנות של גרוג חם. זאת בהנחה שכוס הגשה סטנדרטית מכילה בערך 150-200 מ"ל של נוזל.
אררר! משקה גרוג
מצרכים
מנה וחצי של רום
כפית סוכר
כף מיץ לימון
קורט קינמון
3/4 כוס מים רותחים
אופן ההכנה
1
מערבבים היטב את כל המרכיבים ומוזגים לכוס חרס או מתכת