דרגת קושי
3 / 5
זמן הכנה
15 דקות
זמן עבודה
15 דקות

מצרכים

שליש כוס שמן זית
4 כרעיים של עוף טרי
5 עגבניות חלוטות,קלופות וקצוצות
5 שיני שום,קצוצות
מלח ופלפל שחור,טחון טרי
כפית פפריקה מתוקה
חצי כפחת פפריקה חריפה
250 גרם זיתים שחורים,מגולענים
חצי כוס יין לבן יבש
כוס פטרוזיליה,קצוצה דק

אופן ההכנה

1
מחממים בסיר כבד את השמן,ומטגנים את העוף משני הצדדים עד שיזהיב.
2
מוסיפים לסיר את הגבניות ואת השום,מתבלים מבלח,בפילפל ובשני סוג הפפריקה,ומאדים 5 דקות נוספות. מוסיפים את הזיתים והין,ומביאים לרתיחה.
3
מבשלים על להבה נמוכה כשעה וחצי,עד שהעוף יתרכך והרוטב יסמיך.מוסיפים את הפיטרוזיליה,ומסירים מהאש.
4
מגישם עם שעועית ירוקה.
המתכון נכתב ב-12/12/2024