דרגת קושי
3 / 5
זמן הכנה
40 דקות
זמן עבודה
40 דקות

מצרכים

קילו ו-800 גרם אוסובוקו עגל, חתוך ל-6 פרוסות
1 כוס דבש
0.5 כוס מיץ לימון
1 גבעול רוזמרין
1 ליטר ציר עגל
קמח לקימוח
שמן לטיגון
מלח ופלפל שחור טחון טרי
2 תפוחי עץ גראני סמית קלופים וחתוכים לשמיניות

אופן ההכנה

1
1. מבשלים את הדבש בסיר בעל תחתית עבה במשך 5-3 דקות, עד שמתקבל גוון אגוז (לפני קרמל). מוסיפים מיץ לימון ומבשלים תוך כדי ערבוב, עד לקבלת מרקם אחיד. מוסיפים ציר ורוזמרין ומבשלים עוד 5 דקות.
2
2. ממליחים את נתחי הבשר ומקמחים. מטגנים בסיר רחב עם שמן עד להשחמה. מוציאים מהסיר ושומרים בצד.
3
3. מוסיפים את הציר עם הדבש ומגרדים את שאריות הקמח מתחתית הסיר. טועמים ומתבלים במלח ופלפל.
4
4. מחזירים את הבשר לסיר, מכסים ומבשלים על להבה קטנה כשעתיים או עד שהבשר רך. מוסיפים תפוחי עץ ומבשלים עוד 20 דקות. מגישים עם פירה תפוחי אדמה, אורז או קוסקוס.
המתכון נכתב ב-04/11/2006