מתכון קל וטעים למרק בטטות, כולל רכיבים פשוטים כמו בטטות, כרישה וסלרי. ההוראות ברורות ומפורטות, מה שמאפשר לכל אחד להכין את המנה בקלות. תוספת של שמנת חמוצה ושמיר מעניקה למרק נופך של טעם ופרזנטציה מרשימה.
כמות: 4-6 מנות
המנה המושלמת ליום חורפי
מצרכים
2 ק"ג בטטה
350 גר' כרישה
350 גר' סלרי אמריקאי
350 גר' בצל
1.5 ליטר ציר מרק עוף
קורט מלח
קורט פלפל לבן
מעט שמן זית
1 שמנת חמוצה
צרור שמיר
אופן ההכנה
1
חותכים את הבצל, הכרישה והסלרי האמריקאי (ללא עלים) לחתיכות קטנות.
2
יוצקים מעט שמן זית, מכניסים את הבצל ומטגנים עד לצבע זהוב.
3
מוסיפים את הכרישה והסלרי האמריקאי.
4
חותכים את הבטטה לחתיכות קטנות ומוסיפים.
5
מוסיפים את ציר מרק העוף.
6
מבשלים בערך כ - 30 דקות, לאחר שמוכן מוסיפים קורט פלפל לבן ומלח.
7
טוחנים הכל במיקסר.
8
להגשה: לצקת לקערות הגשה, לקשט עם מעט שמנת חמוצה ושמיר קצוץ.