דרגת קושי
2 / 5
זמן הכנה
10 דקות
זמן עבודה
40 דקות
מרק הברוקולי המוקרם הזה מציע שילוב טעמים קרמי ונעים עם מרקם חלק. על אף שברוקולי הוא ירק שמעט ילדים נרתעים ממנו, הבן שלי מתאהב בכל כף! זה מרק אידיאלי לארוחות צהריים, עם סגולות בריאותיות המשלבות חיזוק למערכת החיסון ולמערכת העיכול.
כמות: 4 מנות
תמונה - מרק ברוקולי מוקרם
תמונה

מצרכים

2 כפות חמאה לא מלוחה
1 בצל קצוץ דק
1 גזר פרוס דק
2 כפיות גרגרי חרדל
מלח ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם
0.5 ק"ג ברוקולי, קצוץ גס
3 כוסות מים
½ 1 כפיות מיץ לימון, או לפי הטעם
½ מיכל שמנת חמוצה

אופן ההכנה

1
ממיסים את החמאה במחבת גדולה וכבדה. מטגנים תוך ערבוב את הבצל, הגזר וגרגרי החרדל. מתבלים במלח ובפלפל שחור גרוס, לפי הטעם. מטגנים עד שהבצל מזהיב קלות.
2
מוסיפים את הברוקולי והמים ומערבבים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים. מבשלים כ-20 דקות, עד שהברוקולי מתרכך.
3
3. מעבדים למחית במעבד מזון ומעבירים למחבת גדולה אחרת. מוסיפים את מיץ הלימון ומתבלים במלח ובפלפל, לפי הטעם. מוסיפים את השמנת, ומבשלים על אש נמוכה מבלי להביא לרתיחה. מגישים חם.
4
לפעמים השביל השואו אני אוהבת לשים מעל טיפה שמנת חמוצה לכל אחד בקערה :)
המתכון נכתב ב-05/12/2024