דרגת קושי
4 / 5

מצרכים

ל-6 מנות:
3 גזרים
1 ראש סלרי גדול
2 בצלים קצוצים
2 כפות שמן
6 פרוסות בשר עגל עם "עצם עין"
1 קופסת עגבניות כתושות (420 גרם)
3 כפות רסק עגבניות
1ורבע כוסות יין לבן יבש
1 עלה דפנה
1 שן שום כתושה
1 כפות טימין
1 כף בזיליקום טרי קצוץ או 1 כפית יבש
מלח ופלפל לבן לטעם
לקישוט:
צרור פטרוזיליה קצוצה
רצועות קליפות לימון

אופן ההכנה

1
1. קולפים את הירקות ופורסים לפרוסות. מחממים בסיר גדול את השמן ומאדים את הירקות עד לריכוך.
2
2. מחממים מעט שמן במחבת רחבה ומשחימים את פרוסות הבשר משני הצדדים. מעבירים את הבשר לסיר הירקות. מוסיפים את העגבניות הכתושות, רסק העגבניות, היין, עלה הדפנה, השום והתבלינים.
3
3. מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה, בסיר מכוסה כשעה וחצי, או עד אשר הבשר התרכך. מערבבים מדי פעם, מדללים את הרוטב במעט מים, אם יש צורך.
4
4. סמוך לשעת ההגשה מפזרים פטרוזיליה קצוצה ורצועות של קליפות לימון.
5
5. מגישים עם אורז או פסטה.
המתכון נכתב ב-05/11/2006