דרגת קושי
3 / 5

מצרכים

ל- 4 מנות:
600 גרם בשר בקר משובח, חתוך לקוביות
2 כפות קמח רגיל, מנופה
2-3 כפות שמן
100 גרם חזה אווז מעושן, חתוך לקוביות
1 בצל, חתוך לפרוסות
1 שן שום, כתושה
100 גרם פטריות, חתוכות לפרוסות קטנות
1וחצי כוסות יין אדום יבש
2 וחצי כוסות מרק בקר צח (אפשר ממרק תיבול בקר - אסם)
צרור עשבי תיבול (מיורן, אורגנו, עלי דפנה)
מלח ופלפל לטעם
לקישוט:
1 כף פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה

1
1. מקמחים את רצועות הבשר. מחממים במחבת את השמן, מטגנים את קוביות הבשר עד שיזהיב ומעבירים לקערה חסינת חום.
2
2. מטגנים באותו שמן את קוביות האווז, עד שיקבלו גוון זהוב, ומוסיפים לבשר. באותו שמן מטגנים גם את הבצל והשום עד שיתרככו, מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן 2-3 דקות.
3
3. שמים את כל הירקות בקדרה ויוצקים עליהם את היין והמרק הצח. מוסיפים את צרור עשבי התיבול, מתבלים ומערבבים היטב.
4
4. מכסים את הקדרה, מכניסים לתנור חם ואופים בחום בינוני שעה וחצי או עד שהבשר יהיה רך.
5
5. מגישים עם אורז וסלט חסה.
6
6. מקשטים בפטרוזיליה.
המתכון נכתב ב-05/11/2006