חצי כפית ג'ינג'ר (זנגביל) מגורר
חצי כפית גרגרי פלפל שחור גרוסים
2-3 כפות חומץ (אם התפוז מתוק מדי)
2 כוסות מרק צח ומרוכז (אפשר ממרק תיבול עוף - אסם)
שלושת רבעי כוס שמנת צמחית
1
1. מערבבים בכלי עמוק את מצרכי המשרה: קוקה קולה, מיץ וגרירת התפוז, רוזמרין, ג'ינג'ר, פלפל שחור, מלח ושום. מוסיפים את הבשר. מכסים ומשהים במקרר 12-24 שעות.
2
יש להפוך את הבשר במשרה פעם אחת במשך זמן ההשריה.
3
2. מעבירים את הבשר והמשרה לסיר עמוק (מוסיפים חומץ, אם הרוטב מתוק מדי). מרתיחים, מערבבים, מכסים את הסיר ומבשלים שעה - שעה וחצי, או עד שהבשר התרכך.
4
3. הופכים את הבשר אם הוא לא טבול כולו ברוטב. משאירים את הבשר ברוטב לצינון לפחות 15 דקות. מוציאים את הבשר ושומרים חם.
5
4. מערבבים 2 כוסות מרק צח עם עמילן התירס המדולל במעט מים, שמנת צמחית, מלח ופלפל, מחממים עד לסף הרתיחה.
6
5. פורסים את הבשר לפרוסות ומסדרים על צלחת הגשה.
7
6. מגישים בתוספת כרוב ניצנים וסלט. את הרוטב מגישים בכלי נפרד.