דרגת קושי
3 / 5
זמן הכנה
שעה
זמן עבודה
שעה

מצרכים

700 גרם בשר לשון
1 כוס מישמשים שלמים יבשים
½ כוס דבש
2 כפיות חרדל דיז'ון
½ 1 כוס יין לבן
½ כוס מים
1 בצל חתוך גס
1 בצל חתוך לקוביות קטנות
4 שיני שום כתושות
מספר עלי דפנה לפי הטעם
פלפל אנגלי
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה

1
1. מבשלים בסיר עם מים את עלי הדפנה, חתיכות הבצל הגס, פלפל אנגלי ושיני השום.
2
2. לאחר שהמים רותחים מוסיפים את הלשון ומבשלים כשעה וחצי עד שהלשון שמתרככת (ניתן לבדוק במזלג).
3
3. מטגנים בסיר את הבצל השני עם שלוש כפות שמן.
4
4. מקלפים את הלשון ומטגנים עד שתזהיב מעט. (להקפיד במהלך הטיגון להחליף צדדים).
5
5. מוסיפים את הדבש, החרדל, היין, המים והמשמשים ומערבבים היטב. מבשלים 30 דקות על אש קטנה ומגישים חם.
6
מתכון לששה סועדים.
המתכון נכתב ב-06/01/2006