1 עוגת תפוזים קנויה (עוגת הבית במשקל 400 גרם)
0.25 כוס קוואנטרו או ליקר תפוזים אחר
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
2 כפות גדושות ריבת תפוזים
1 כף קוואטרו או ליקר תפוזים אחר
1
1. פורסים את העוגה לפרוסות בעובי 1 ס"מ ומורחים בריבת פטל.
2
2. מערבבים מיץ תפוזים ו-1/4 כוס ליקר בקערית.
3
3. מכינים את הקרם: מקציפים שמנת מתוקה עם אבקת סוכר לקצפת רכה. מוסיפים גבינת מסקרפונה, ריבה וכף ליקר ומקציפים לקרם יציב.
4
4. מרכיבים את הטרייפל: מסדרים מחצית מפרוסות העוגה בכלי זכוכית גדול או בכוסות זכוכית יפות וגבוהות, כשצידן המרוח כלפי מעלה. יוצקים מעל מחצית מנוזל התפוזים. מניחים מחצית מהקרם ומסדרים עליו את יתר פרוסות העוגה. יוצקים את שארית נוזל התפוזים, מניחים מעל את מחצית הקרם שנותר, מפזרים פטל ומעבירים למקרר לשעה למיזוג טעמים (אפשר להכין יום מראש).