5 תפוחי-אדמה, מבושלים בקליפתם
100 גרם נקניק סלמי, פרוס וחתוך לרצועות דקות
3 בצלים ירוקים, קצוצים דק
מחבת בקוטר 24 ס"מ ובעומק 6 ס"מ בעלת מכסה
1
קולפים את תפוחי האדמה ומגרדים דק. שמים בקערה, יחד עם הסלמי, הביצים, הפטרוזיליה , הבצל והשמיר . מטבלים במלח ופילפל ומערבבים היטב .
2
מחממים שמן במחבת, וכשהשמן חם מאוד, יוצקים את הבלילה למחבת ומשטחים לשיכבה אחידה . מכסים ומטגנים דקות אחדות על אש גבוהה. מנמיכים את האש ומתגנים 5 דקות נוספות
3
מפרידים את החביתה מהדופן המחבת בכף עץ , ובודקים אם השחימה מצידה התחתון .
4
מכסים את המחבת בצלחת גדולה , הופכים בזהירות ומחלקים את החביתה על הצלחת .
5
מחזירים את המחבת לאש, ומוסיפים מעט שמן. מחליקים את החביתה חזרה למחבת ומטגנים את צידה השני 5-6 דקות נוספות. הופכים על צלחת הגשה, חותכים למנות ומגישים .
6
מגישים עם סלט ירקות ופילפלים אדומים קלויים, מתובלים בשום, לימון ושמן זית .