חומרים לתבנית מלבנית 23X33 ס"מ:
11/2 כוסות (300 גרם) סוכר
0.25 כוס (60 מ"ל) שמנת מתוקה
1 1/2 מיכלים (375 גרם) גבינה לבנה 9%
1/3 כוס דחוסה (80 גרם) סוכר חום
80 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1
מכינים את שכבת הבראוניז:
2
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
3
2. ממיסים במיקרוגל שוקולד עם חמאה וסוכר. מוסיפים תמצית וניל.
4
3. מוסיפים את הביצים אחת-אחת ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
5
4. מנפים קמח, קקאו ומלח ומוסיפים לתערובת. מערבבים במרץ עד שהתערובת חלקה ומבריקה, בערך דקה.
6
5. יוצקים את הבלילה לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 12 דקות, עד שהבצק מאבד את הברק ונוצר קרום דק בחלקו העליון.
8
1. מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות.
9
2. ממיסים במיקרוגל שמנת ושוקולד לבן.
10
3. מערבבים גבינה, סוכר וביצים. מערבבים פנימה את תערובת השוקולד הלבן.
11
4. מוסיפים קמח וטורפים היטב עד לקבלת תערובת חלקה ללא גושים.
12
5. יוצקים בזהירות את התערובת מעל שכבת הבראוניז ואופים 10 דקות נוספות.
13
מכינים את שכבת הפירורים:
14
1. מעבדים את כל החומרים במעבד מזון בהפעלות קצרות (פולסים).
15
2. מוציאים את התבנית מהתנור ומפזרים בזהירות את הפירורים על שכבת הגבינה.
16
3. מחזירים לתנור ואופים 35 דקות נוספות, עד שהפירורים זהובים ושכבת הגבינה יציבה כמעט לגמרי.
17
4. מצננים לחלוטין את הבראוניז המוכנים ומעבירים למקרר לשעתיים (או למקפיא לחצי שעה), על מנת להקל על הפריסה. פורסים ומאחסנים בקופסה אטומה במקרר.
18
5. מגישים קר או בטמפרטורת החדר.