דרגת קושי
3 / 5
זמן הכנה
שעה ו-25 דקות
זמן עבודה
שעה ו-25 דקות

מצרכים

חומרים לתבנית מלבנית 23X33 ס"מ:
לשכבת הבראוניז:
180 גרם שוקולד מריר קצוץ
180 גרם חמאה
11/2 כוסות (300 גרם) סוכר
1 כפית תמצית וניל
3 ביצים
0.5 כוס (75 גרם) קמח
0.5 כוס (75 גרם) קקאו
0.5 כפית מלח
לשכבת גבינה-שוקולד לבן:
0.25 כוס (60 מ"ל) שמנת מתוקה
150 גרם שוקולד לבן
1 1/2 מיכלים (375 גרם) גבינה לבנה 9%
0.25 כוס (50 גרם) סוכר
3 ביצים
2 כפות (15 גרם) קמח
לשכבת הפירורים:
1 כוס (140 גרם) קמח
1/3 כוס דחוסה (80 גרם) סוכר חום
80 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

אופן ההכנה

1
מכינים את שכבת הבראוניז:
2
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
3
2. ממיסים במיקרוגל שוקולד עם חמאה וסוכר. מוסיפים תמצית וניל.
4
3. מוסיפים את הביצים אחת-אחת ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
5
4. מנפים קמח, קקאו ומלח ומוסיפים לתערובת. מערבבים במרץ עד שהתערובת חלקה ומבריקה, בערך דקה.
6
5. יוצקים את הבלילה לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 12 דקות, עד שהבצק מאבד את הברק ונוצר קרום דק בחלקו העליון.
7
מכינים את שכבת הגבינה:
8
1. מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות.
9
2. ממיסים במיקרוגל שמנת ושוקולד לבן.
10
3. מערבבים גבינה, סוכר וביצים. מערבבים פנימה את תערובת השוקולד הלבן.
11
4. מוסיפים קמח וטורפים היטב עד לקבלת תערובת חלקה ללא גושים.
12
5. יוצקים בזהירות את התערובת מעל שכבת הבראוניז ואופים 10 דקות נוספות.
13
מכינים את שכבת הפירורים:
14
1. מעבדים את כל החומרים במעבד מזון בהפעלות קצרות (פולסים).
15
2. מוציאים את התבנית מהתנור ומפזרים בזהירות את הפירורים על שכבת הגבינה.
16
3. מחזירים לתנור ואופים 35 דקות נוספות, עד שהפירורים זהובים ושכבת הגבינה יציבה כמעט לגמרי.
17
4. מצננים לחלוטין את הבראוניז המוכנים ומעבירים למקרר לשעתיים (או למקפיא לחצי שעה), על מנת להקל על הפריסה. פורסים ומאחסנים בקופסה אטומה במקרר.
18
5. מגישים קר או בטמפרטורת החדר.
המתכון נכתב ב-14/11/2006