דרגת קושי
2 / 5
זמן הכנה
30 דקות
זמן עבודה
30 דקות
כשאני מכינה את המרק הזה לאורחים, תמיד שואלים אותי מה הסוד שמביא אותו לטעום כל כך טוב. זה לא סתם מרק עגבניות – יש בו משהו שמרשים כל פעם מחדש. כל ביס מלא בטעמים שהם הרבה יותר ממה שמצפים למצוא במרק פשוט. אני תמיד מחייכת כששואלים אותי, כי יש מרכיב סודי שאני לא ממהרת לגלות. זה מה שמביא את כל השאלות, והאמת? זה גם מה שעושה את המרק כל כך מיוחד.
תמונה - מרק עגבניות משובח
תמונה

מצרכים

300 גרם רסק עגבניות
0.5 כוס אורז פרסי
2 כפות קמח
1 כפית מלח
3-4 כפות סוכר
5 כפות שמן סויה
0.5 כפית קינמון
כפית תמצית וניל
3 ליטר מים (כ15 כוסות)

אופן ההכנה

1
בתוך סיר גדול, על אש נמוכה, מטגנים את הקמח בשמן, עד להשחמה קלה.
2
מוסיפים לאט חלק מהמים תוך כדי בחישה מהירה, שלא יווצרו גושים, מוסיפים את יתרת המים.
3
מוסיפים את רסק העגבניות את הסוכר המלח הקינמון והוניל,
4
בוחשים היטב, מוסיפים את האורז ומביאים  לרתיחה תוך כדי בחישה מדי פעם.
5
מבשלים על אש נמוכה כ- 15 דקות או עד שהאורז רך, אבל לא יותר מדי.
6
מגישים את המרק חם. בקיץ, אפשר להגיש גם כמרק קר.
7
בתיאבון.
המתכון נכתב ב-05/12/2024