דרגת קושי
2 / 5
זמן הכנה
50 דקות
זמן עבודה
50 דקות

מצרכים

מצרכים ל 2 מנות :
לבצק:
100 גרם מרגרינה
2 כוסות קמח
50 מ"ל מים
קרים
למלית:
0.5 ק"ג עגבניות
0.25 כוס חלב
2 ביצים
4 כפות שמנת
מתוקה
2 כפות שמן זית
מלח
פלפל שחור
גבעול רוזמרין
מעט
מיורן
גבעול טימין

אופן ההכנה

1
הבצק:
2
1. מערבבים מרגרינה, קמח ומים עד לקבלת בצק
3
אחיד.
4
2. מרדדים את הבצק ושוטחים בתבנית משומנת. אופים 10-15 דקות בחום
5
בינוני עד שהבצק מקבל גוון זהוב בהיר.
6
המלית:
7
1. חולטים את העגבניות:
8
יוצקים עליהן מים רותחים, ממתינים 2 דקות ומסירים את הקליפה.
9
2. חותכים כל
10
עגבניה לשמונה ומסדרים את העגבניות על הבצק.
11
3. בקערה מערבבים שמנת, שמן,
12
חלב וביצים. מוסיפים את התבלינים ואת עשבי התיבול ויוצקים על העגבניות.
13
4.
14
אופים בתנור בחום של 180 מעלות במשך 30-35 דקות.
המתכון נכתב ב-27/12/2006