דרגת קושי
2 / 5
זמן הכנה
45 דקות
זמן עבודה
45 דקות

מצרכים

מצרכים ל-6 מנות :
1 ק"ג לבבות הודו טריים
2 בצלים גדולים
5 שיני שום קצוצות
דק
מעט שמן לטיגון
קישוא גדול או 2 קטנים
גזר קטן
חבילה של בצק עלים
מוכן (1 ק"ג)
פטרוזיליה טריה
1.2 כף פפריקה
כמון
אבקת מרק עוף לפי
הטעם
0.5 כף אבקת מרק בטעם בצל
אגוז מוסקט- בנדיבות
1 כפית כוסברא
יבשה
מעט פלפל שחור
מלח לפי הטעם
ביצה טרופה
שומשום -לא חייב

אופן ההכנה

1
1. קוצצים בצל ומטגנים במחבת גדולה.אחרי שהבצל מזהיב מוסיפים את השום
2
ונותנים להם להיטגן כ-4 דקות יחד ואח"כ מניחים בכלי נפרד.
3
2. חותכים את הלבבות
4
לחתיכות קטנות יותר ומגרדים בפומפיה את הגזר והקישואים ומטגנים יחד .
5
3. מוסיפים
6
את כל התבלינים למחבת (הפטרוזיליה, כמון, אגוז מוסקט, אבקות מרק, מלח, פלפל שחור,
7
פפריקה , כוסברא),מחזירים את הבצל למחבת ומבשלים הכל יחד 7 דקות נוספות על אש גדולה
8
כדי שרוב המים יתאדו.
9
4. מחלקים את כמות הבצק ל-2 . מרדדים חלק אחד ומניחים על
10
תבנית אפיה כך שגם הדפנות מכוסות בבצק ומכניסים לתנור . אופים עד כדי הזהבה ואז
11
מוציאים את התבנית לקירור.
12
5. לאחר הקירור (לא מוחלט) ,שופכים את התערובת על
13
הבצק.(לא לדאוג גם אם יש עדיין כמות של נוזלים שהופרשו מהקישואים ומהבשר הם
14
יתאדו/יספגו בהמשך)
15
6. מכסים עם שארית הבצק, מושחים בביצה וזורים
16
שומשום.
17
אופים עד שהחלק העליון של הפאי נאפה לגמרי.
18
7.בתאבון
המתכון נכתב ב-27/12/2006