מתכון קליל ומתקתק לפסח - פתות מצות בחלב עם חמאה וסוכר, מושלם לארוחות בוקר או כנשנוש מתוק ומהיר לחג.
כמות: מנה, מנה וחצי
חומרי הגלם לפתות מצה
מצרכים
אופן ההכנה
1
שוברים לחתיכות בנוניות את כל ה 4 מצות לתור הסיר.
2
מסיפים כ-3/4 חלב לסיר .
3
שמים את הסיר על אש בינונית (יחד עם החלב והמצות).
4
מחכים שהמצות יהיו רכות ומתחילים לערבב לאט לאט ובזהירות.
5
מוסיפים את ה3 כפות סוכר (קצת מתוק) מי שאוהב פחות מוזמן לשים 2.5.
6
מחכים שהחלב ירתח ומוסיפים את החמאה.
7
מחכים עוד 2-3 דקות תוך כדי רתיחה (בכדי שהמצות יהיו רכות וטובות לאכילה).
8
זהו לסגור את האש להכין צלחת חצי עמוקה ולמזוג את הדבר המושלם הזה לצלחת
המתכון נכתב ב-20/11/2024
תגובות על המתכון
נשמח לשמוע אם אהבת את המתכון, ולענות על כל שאלה