דרגת קושי
3 / 5

מצרכים

לבצק:
4 כוסות קמח מנופה
80 גרם מרגרינה,רכה
0.5 כף שמרים יבשים
5 כפות סוכר
2 ביצים
1 כפית מלח
ביצה טרופה לבירוש
למילוי:
300 גרם פרג טחון
0.5 כוס מים
25 גרם מרגרינה
2 כפות סוכר
100 גרם צימוקים

אופן ההכנה

1
1. מערבבים יחד את כל חומרי הבצק ולשים לבצק אחיד חלק וגמיש.
2
מתפיחים עד שהבצק יכפיל את נפחו.
3
2. מחממים תנור לחום 180 צליוס.
4
3. להכנת המלית:
5
שמים את הפרג, המים, המרגרינה והסוכר בסיר,
6
מביאים לרתיחה ומבשלים כ - 5 דקות על אש קטנה תוך בחישה.
7
מוסיפים את הצימוקים ובוחשים מצננים מעט
8
4. מרדדים את הבצק לעלה בעובי חצי ס"מ וקורצים ממנו עיגולים בכוס.
9
מניחים במרכז כל עיגול כפית ממלית הפרג,
10
סוגרים את שולי העיגול לצורת אוזן המן, ומניחים בתבנית.
11
5. מברשים את אוזן ההמן בביצה ואופים כחצי שעה עד שיזהיב
המתכון נכתב ב-27/11/2024