דרגת קושי
4 / 5
זמן הכנה
שעה
זמן עבודה
שעה
המטבח האסייתי תמיד קסם לי, ובעיקר בגלל האהבה של בעלי לאוכל הזה. אף פעם לא הייתי בסין, אבל תמיד רציתי לבקר בה ולהתנסות בטעמים המקומיים. הגעתי אליו דרך המתכונים שלו, ואני מוצאת את עצמי נהנית מכל ביס – המרק הזה במיוחד הוא דוגמה מושלמת לכך. עם ציר עשיר, ירקות טריים ואטריות סיניות, מדובר במנה מנחמת שעושה חשק לחקור עוד.
אני מאוד אוהבת לחגוג, ולחגוג הכל, את המרק הזה הכנתי כשחגגנו את השנה הסינית, 
כמו שניתן לראות בקישוטים המוגזמים שלי :) - מרק אטריות סיני ללא אבקת מרק
אני מאוד אוהבת לחגוג, ולחגוג הכל, את המרק הזה הכנתי כשחגגנו את השנה הסינית, כמו שניתן לראות בקישוטים המוגזמים שלי :)

מצרכים

לציר:
2 ליטר מים
½ ק"ג חלקי עוף (כנפיים גרונות וכיו"ב)
4 בצלים ירוקים (לבן וירוק)
1 קובית זנגביל בגודל 1 ס"מ על 1 ס"מ
¼ כוס יין לבן יבש
2 גרגירי פלפל שחור
1 כפית שטוחה מלח
למרק:
½ גזר חתוך לגפרורים
1 ענף סלרי חתוך לגפרורים
½ פלפל ירוק כהה חתוך לרצועות
50 גרם פטריות שמפיניון (אפשר להוסיף גם מעט פוריצ´יני)
11/2 כפות רוטב סויה
1/8 כפית פפריקה חריפה
1/8 כפית שמן שומשום
1 בצל ירוק קצוץ לרצועות באורך 2 ס"מ
3 גבעולי קוסברה (עלים בלבד)
200 גרם ספגטיני חצויים ומבושלים

אופן ההכנה

1
להכניס את העוף המלח והפלפל לסיר עם מים קרים, להביא לרתיחה להסיר קצף ולבשל על אש קטנה כשעה. להוסיף את הבצל הירוק הזנגביל והיין ולהמשיך לבשל עוד 45 דקות. לסנן דרך בד סינון. לצנן במקרר למשך הלילה ולהסיר שומן.
2
לחמם את הציר ולהוסיף סלרי פלפל ירוק גזר ופטריות להביא לרתיחה ולבשל כ 10 דקות. להוסיף את רוטב הסויה והפפריקה החריפה ולבשל עוד מספר דקות. להוסיף מלח לפי הטעם.
3
לקרר את המרק במשך כ20- דקות ללא מכסה להוסיף את שמן השומשום, הקוסברה והבצל הירוק.
4
לחמם את כמות המרק הדרושה להוסיף את הספגטיני ולתת להם להתבשל במשך 2 דקות במרק.
המתכון נכתב ב-29/11/2024